Wszystko co powinieneś wiedzieć o jamajskim olejku rycynowym

jamajskie kosmetyki

Jamajski olejek rycynowy – co to w sumie jest a także czym się różni od standardowego oleju rycynowego, który nabędziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia lepsze, że jest sens właśnie w niego zainwestować?

Olejek rycynowy ma mnóstwo zastosowań w kosmetyce. Szczególnie stosowany jest do wzmacniania oraz kosmetyki włosów. Poza tym systematycznie jest także używany między innymi do twarzy a także rzęs.

Co w takim razie odróżnia jamajski olej rycynowy oraz dlaczego wybrać olej Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia technika jego wytwarzania. Jest on mniej groźny dla ciała jak również nie zamyka porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz twarzy. Po drugie jest to artykuł w zupełności ekologicny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

Jak używać jamajski olej rycynowy na włosy?

Zwłaszcza trzeba pamiętać o regularności ze względu na fakt bez tego możemy nie osiągnąć zamierzonych efektów badźć też będziemy potrzebowali na to trochę więcej czasu. W sieci można odnaleźć dużo propozycji stosowania tego rodzaju kosmetyków. Naszym zdaniem najlepsze jest stosowanie czarnego olejku rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu należy starannie usunąć substancję. Olejek powino się nanieść zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten super sprawdza się także w przypadku brwi jak również rzęs. W wypadku rzęs należy uważać żeby olejek nie dostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Stosować dwa-trzy razy w tygodniu, by po paru tygodniach zauważyć zadowalające rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest podobna. Produkt najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i potem porządnie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku zmyć.